23/2/13

Τούρτα ανάμεικτη με φράουλες

Ο Φεβρουάριος είναι για την οικογένειά μας μήνας γεννεθλίων.Μετά την κόρη και το γιο μου χθες ήταν η μέρα του άντρα μου.Η τούρτα που του έφτιαξα ήταν 2 επιπέδων, με κρέμα και σοκολάτα και πολλές πολλες φράουλες για μην παραπονεθεί κανείς..

Για το παντεσπάνι χρειαζόμαστε
 5 αυγά, 150 γραμ. αλεύρι & 150 γραμ.ζάχαρη.

Για την γέμιση χρειαζόμαστε 400 γραμ. creme freche(*), 100 γραμ. τυρί philadelphia, 300 γραμ. ζάχαρη, 1 πλάκα κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς.
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι όπως στην συνταγή για την παιδική τούρτα αλλά χωρίζουμε τη ζύμη σε2 ταψάκια το ένα λίγο μικρότερο από το άλλο και ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20΄.Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε την φρέσκια κρέμα με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το philadelphia.Μοιράζουμε τη μισή κρέμα σε ένα άλλο μπωλ και βάζουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και στη συνέχεια την προσθέτουμε στην κρέμα.Τώρα έχουμε φτιάξει λευκή και σοκολατένια γέμιση!

Μόλις τα παντεσπάνια έχουν κρυώσει τα βγάζουμε από τα ταψάκια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και τα κόβουμε στη μέση δημιουργόντας έτσι 4 δίσκους.

Ετοιμάζουμε σιρόπι με νερό και ζάχαρη και ραντίζουμε καλά το παντεσπάνι που αποτελεί τη βάση της τούρτας.Απλώνουμε την λευκή κρέμα (όχι όλη,κρατάμε λίγο για τη μικρότερη  βάση)και προσθέτουμε τους ξυρούς καρπούς.
Τοποθετούμε το 2 παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι, απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.
Τοποθετούμε στη μέση της τούρτας τη βάση από μικρότερο παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι και απλώνουμε την λευκή κρέμα που μας περίσσεψε.Τέλος σκεπάζουμε με τον τελευταίο δίσκο από το παντεσπάνι.

Για την κάλυψη θα χρησιμοποιήσουμε σαντυγί και φράουλες και λίγο αμύγδαλο φιλέ!Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε..
(*creme freche μπορείτε να προμηθευτείτε από τα carrefour.Μοιάζει με γιαούρτι στην υφή αλλά δεν είναι ξινή.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου