23/2/13

Συνταγή για παιδική τούρτα



Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και τέλεια και την έφτιαξα για το πάρτυ γεννεθλίων της κορούλας μου.
Εμένα μου πήρε περίπου 4 ώρες να την φτιάξω (γιατί αυτοσχεδίαζα κιόλας) και κοστίζει γύρω στα 13 ευρώ ενώ η τούρτα είναι περίπου 3,5 κιλά.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

Για το παντεσπάνι
10 αυγά
300 γραμ. αλεύρι
300 γραμ. ζάχαρη

Για την κρέμα
600 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία τυρί philadelphia
300 γραμ. ζάχαρη
1 πλάκα σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
1 συσκευασία σταγόνες καραμέλα
πολύχρωμη τρούφα
έτοιμη ζαχαρόπαστα σε κόκκινο χρώμα (κοστίζει περίπου 3 Ευρώ)
Προαιρετικά  1 ζαχαρούχο γάλα

Για το σιρόπι
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι νερό και τη μισή ποσότητα από αυτό ζάχαρη

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι:Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα έως να ασπρίσουν, να φουσκώσουν(θα γίνουν σχεδόν άσπρη κρέμα), περίπου 8-10 λεπτά.Στη συνέχεια με μία σπάτουλα ανακατέβουμε απαλά προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, ανακατέβουμε, προσθέτουμε άλλο λίγο,ανακατέβουμε ξανά κλπ.Προσοχή στο ανακάτεμα καθώς δεν θέλουμε να φύγει ο αέρας από τα αυγά.Οχι δυνατό ανακάτεμα.Τέλος βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό (το μέγεθος που χρησιμοποίησα εγώ είναι αυτό που μαγειρεύω δηλ. οχι μικρό, διαμέτρου περίπου 40-45 εκ.), αδειάζουμε τη ζύμη και (σε προθερμασμένο φούρνο )ψήνουμε για 45-50 λεπτά στον αέρα.
Στη διάρκεια του ψησίματος το παντεσπάνι πρέπει να φουσκώσει.(αν δεν γίνει αυτό τότε δεν ανακατέψαμε τη ζύμη σωστά δυστυχώς..).Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάχνουμε την κρέμα:Σε 1 μεγάλο μπωλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή σαντυγί.Προσθέτουμε το philadelphia και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει 1 με τη σαντυγί.

Χωρίζουμε την κρέμα σε 3 μέρη.Αφήνουμε το ένα ως έχει προσθέτοντας τις σταγόνες σοκολάτας.Στο άλλο προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος (λιωμένη σε μπαιν μαρί) και τις σταγόνες καραμέλας, ανακατέβουμε και έχουμε μια ωραία και ελαφριά καραμελένια κρέμα σοκολάτα για τη γέμισή μας.
Το τρίτο μέρος είτε θα το αφήσουμε όπως έχει ή αν θέλουμε θα έχουμε ήδη φτιάξει καραμέλα με το ζαχαρούχο γάλα (βάζουμε δηλαδή το κουτί κλειστό να βράσει μέσα σε νερό που το σκεπάζει συνέχεια για περίπου 4 ώρες) και θα προσθέσουμε στην κρέμα μας 3-4 κουταλιές της σούπας από αυτήν.Δίνει πολύ ωραίο άρωμα και γεύση στην επικάλυψη.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε. Κόβουμε το παντεσπάνι με το μαχαίρι το ψωμιού σε 3 βάσεις.Βρέχουμε την πρώτη βάση με σιρόπι να πάει παντού,απλώνουμε την άσπρη κρέμα με τα κομματάκια σοκολάτας.Τοποθετούμε επάνω το 2 παντεσπάνι, ραντίζουμε με το σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα και τοποθετούμε πάνω το τελευταίο παντεσπάνι, την κορυφή.Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και στα πλαϊνά της τούρτας.

Κι επειδή επαγγελματίες ζαχαροπλάστες δεν είμαστε παίρνουμε μια φαρδιά σχετικά κορδέλα της αρεσκείας μας και δένουμε περιμετρικα την τούρτα μας με ένα φιόγκο!Ωραίο κολπάκι ε;Και φαίνεται και πολύ εντυπωσιακό!

Τέλος παίρνουμε τη ζαχαρόπαστα, κάνουμε μικρές λωρίδες από αυτή και φτιάχνουμε μικρά λουλουδάκια, τα οποία στολίζουμε περιμετρικά στην τούρτα μας.Παίρνουμε άλλο ένα μεγάλο κομμάτι ζαχαρόπαστα με το οποίο θα φτιάξουμε ένα στέμμα.Το βάζουμε ανάμεσα σε2 κομμάτια λαδόκολλα και το ανοίγουμε με πλάστη.Κόβουμε με ένα μαχαιράκι το σχήμα και προσεχτικά το απλώνουμε στο κέντρο της τούρτας.

Πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα και έτοιμη η τούρτα μας.

Οι κριτικές ήταν διθυραμβικές πρέπει να σας πω και τα παιδάκια τη λάτρεψαν.Το ίδιο και οι μεγάλοι..  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου