24/9/13

Κάστρο από χαρτόνι




Μου αρέσουν πολύ τα κάστρα των παραμυθιών.Και γι'αυτο προσπάθησα να φτιάξω ένα με αφορμή το πάρτυ της κόρης μου.

Αγόρασα χαρτόνι οντουλέ (το πουλάνε με το κιλό στα χρωματοπωλεία,εμένα τα 15 μέτρα κόστισαν 11 ευρώ), ατλακόλ, χαρτοταινία και για το περιτύλιγμα χρησιμοποίησα ταπετσαρία τοίχου (μου είχε μείνει και αναρωτιόμουνα τι να την κάνω..χιχι!εύρηκα λοιπόν..)

1.Φτιάχνουμε έναν κύλινδρο με το χαρτόνι τυλίγοντας το 3 φορές.Κολλάμε τις ενώσεις, τη βάση και την κορυφή με ταινία για σταθεροποιηθεί.

2.Κόβουμε ένα δίσκο μεγαλύτερο από τον κύλινδρο και κολλάμε ένα ορθογώνιο κομμάτι χαρτόνι (από χαρτόκουτα) πάνω του για μεγαλύτερη σταθερότητα.

3.Στη συνέχεια το βάζουμε στην κορυφή του πύργου και το σταθεροποιούμε με ταινία.

4.Αναποδογυρίζουμε τον πύργο και ανοίγουμε το παράθυρο του πύργου μας με κοπίδι, αφού πρώτα το σχεδιάσουμε.

1.



2.





















3,4.

Ετσι φαίνεται μέχρι στιγμής.Μπορούμε αν θέλουμε να ανοίξουμε και πορτούλα.Εγώ δεν άνοιξα γιατί ήταν σχετικά στενός ο πύργος και φοβήθηκα μην μου πέσει.(Ηταν η πρώτη απόπειρα!)












5.


5.Κόβουμε μια φαρδιά λωρίδα χαρτόνι όπως στο σχέδιο της φωτογραφίαςκαι την εφαρμόζουμε πάνω στη βάση της κορυφής.Συράπτουμε τις ενώσεις. 

6.Στερεώνουμε πάλι με ταινία.

7.Απλώνουμε ατλακόλ με ένα φαρδύ πινέλο και κολλάμε το περιτύλιγμα της αρεσκείας μας.Ο πυργος μας είναι έτοιμος τώρα και τον αφήνουμε να στεγνώσει! 
6,7.


8.Τώρα το κυρίως κάστρο:
Κατά τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε το χαρτόνι σε μεγάλο κύλινδρο 3-4 φορές  για είναι σταθερό.Όσο περισσότερο χαρτόνι έχουμε, τόσο πιο σταθερό θα γίνει.Σταθεροποιούμε την κατασκευή με ταινία και ανοίγουμε την πόρτα του κάστρου μας.Επειδή η πόρτα θα ανοίξει σε φύλλα, κολλάμε με χαρτοταινία την περίμετρο της πόρτας.
8.

Σε αυτή την κατασκευή δεν έβαλα κορυφή ή βάση καθώς τα παιδάκια θα μπαίνανε μέσα σε αυτό για να παίξουνε.Απλά το ολοκλήρωσα σε αυτό το σημείο και αφού του είχα κολλήσει και το περιτύλιγμα.Το γέμισα μπαλόνια, έκλεισα την πορτούλα του και έτοιμο το κάστρο μας να υποδεχτεί τους λιλιπούτειους καλεσμένους του για τον παραμυθένιο του χορό!
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου