19/12/13

Γιορτινό και ρομαντικό φωτιστικό με ρεσώ για την τραπεζαρία μας


Καλημέρα Bloggoγειτονιά!Επιτέλους ξανά κοντά σας..Λυπάμαι για την απουσία αλλά δυστυχώς μου έκλεψαν το laptop  μου και μέχρι να πάρω άλλο καταλαβαίνετε...
 
Όμως τώρα επιστρέψαμε και ανυπομονώνα σας δείξω τι έφτιαχνα τόσο καιρό!
 
Τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν, η πιο αγαπημένη μου γιορτή κάθε χρόνο.Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας μας θυμίζουν ότι η ελπίδα και η αισιοδοξία δεν πρέπει να λείπουν από τη ζωή μας.Εμπρός λοιπόν να φοράμε το πιο γλυκό μας χαμόγελο και να μην το βάζουμε κάτω.Ο άνθρωπος πρέπει να ονειρεύεται και να ελπίζει πάντα.
 
Και για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας ακόμη περισσότερο θα μαζέψουμε ξύλινα κλαδιά, 5-6 είναι αρκετά.Θα πάρουμε σπάγκο (ναι ναι σπάγκο!), ατλακόλ, χοντρό αλάτι, 5 γυάλινα βαζάκια για ρεσώ, μια κορδέλα ή χοντρό σκοινί για να το κρεμάσουμε, χρυσόσκονη, κουκουνάρια και  το πιστόλι σιλικόνης  μας.
 
Και ξεκινάμε τη συναρμολόγηση..Δένουμε τα ξύλα μεταξύ τους με το σπάγκο σε σχήμα πολύγωνου ώστε να σταθεροποιηθούν.Στη συνέχεια κολλάμε με σιλικόνη τα κουκουνάρια όπου μας αρέσουν.
Μόλις στεγνώσει η κόλλα με ένα φαρδύ πινέλο περνάμε μια κάλη στρώση ατλακόλ πάνω από τα ξύλα και τα κουκουνάρια και πριν στεγνώσει ριχνουμε το  χοντρο αλάτι ώστε να καθίσει πάνω στην κόλλα.Πατάμε με το χέρι μας για να κολλήσει το αλάτι καλά πάνω στην κόλλα και από πάνω ρίχνουμε χρυσόσκονη.Στο σημείο αυτό έχουμε δημιουργήσει το πολύ όμορφο εφέ του πάγου πάνω στο ξύλο!

 
Τώρα είμαστε έτοιμοι να κολλήσουμε τα ρεσώ περιμετρικά με τη σιλικόνη.
 
 
 
Και τέλος δένουμε την κορδέλα έτσι ώστε να μπορεί το φωτιστικό να κρεμαστεί!
Ετοιμο!!!
 
Καλές γιορτές να έχουμε όλοι!
 
Με αγάπη
 
Λουκία

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου