13/8/13

Κρεμαστό φωτιστικό για ρεσώ με κλαδιά και κουκουνάρια

Να μια όμορφη ιδέα για το μπαλκόνι μας ή τον κήπο όσο είναι ακόμη καλοκαιράκι..¨Να φτιάξουμε ένα ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό για ρεσώ. Η ιδέα μου ήρθε καθώς είχα κρατήσει αρκετά κλαδιά από ένα δέντρο που κλαδέψαμε την άνοιξη
με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουμε το χειμώνα για το τζάκι. Ήταν όμως μερικά πολύ όμορφα και μιας και μου έλειπε κάτι να κρέμεται κάτω από το κιόσκι έφτιαξα το "αριστούργημα " που φαίνεται στις φωτογραφίες.(-Αριστούργημα μαμά, αριστούργημα! φώναζε η κόρη μου όταν το κρεμάσαμε με τη βοήθεια του μπαμπά μας, που είναι και πιο ψηλός..χιχι!  )




Στο σημείο αυτό και πριν απογοητευθείτε να διευκρινίσω ότι είναι μια πολύ απλή κατασκευή που δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη γνώση ούτε δεξιοτεχνία.Τα υλικά είναι απλά και πολύ φθηνά και μπορείτε να τα προμηθευτείτε π.χ. από μαγαζιά με χρώματα.Το σχοινί και το σύρμα πωλούνται με το κιλό.Τα κλαδιά και τα κουκουνάρια από κάποια εξόρμηση στην εξοχή ίσως.

Λοιπόν!!!Τι υλικά χρειαζόμαστε για το "αριστούργημα" : Χρειαζόμαστε κλαδιά δέντρου, 1 κομμάτι λάστιχο ποτίσματος μήκους περίπου 1.5 μ., σχοινί ή τριχιά για να το κρεμάσουμε, σύρμα για να στερεώσουμε τα ξύλα, πιστόλι σιλικόνης, 5 βάσεις για ρεσώ, μπογιά και κουκουνάρια.

Από όλα τα υλικά  χρειάστηκε να αγοράσω μόνο τις βάσεις για τα ρεσώ περίπου ξόδεψα 2,5 ευρώ και άλλα 3 ευρώ για το κρεμαστό κόκκινο ρεσώ που κρέμεται στη μέση του φωτιστικού (τα αγόρασα όλα σε γνωστή μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών). Τα υπόλοιπα τα είχα από διάφορες άλλες κατασκευές.

έτοιμο να κρεμαστεί!

Ζουμ στη λεπτομέρεια
Τα βήματα της κατασκευής είναι απλά.
Αρχικά περνάμε μέσα στο λάστιχο μεγαλύτερο σε μήκος σύρμα από το λάστιχο ώστε να ενώσουμε τις 2 άκρες του και στην ουσία να δημιουργήσουμε το στεφάνι πάνω στο οποίο θα δέσουμε τα κλαδιά. Στη συνέχεια πάλι με σύρμα δένουμε τα κλαδιά σφιχτά και σταθερά πάνω στο στεφάνι.Εδώ είναι ένα καλό στάδιο για να βάψουμε την κατασκευή ώστε να είναι έτοιμη για να τη διακοσμήσουμε.Εμένα μου άρεσε το λευκό αλλά αυτό επαφίεται στη  φαντασία του καθένα αλλά και στο προσωπικό στυλ που θέλει ο καθένας μας να προσδώσει στο χώρο του φυσικά.

 Ένα τελευταίο σημείο που θέλει προσοχή είναι τα σημεία που θα δεθούν τα σχοινιά ώστε να μην γέρνει από το βάρος.

Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα της διακόσμησης.Κολλάμε τις βάσεις για τα ρεσώ και τα κουκουνάρια με τη βοήθεια του 'μαγικού' πιστολιού σιλικόνης, αφήνουμε να στεγνώσει και είναι έτοιμο.

Τέλος το κρεμαστό ρεσώ που έχω βάλει να πέφτει στη μέση του φωτιστικού έχει "εκ της αγοράς του"  σιδερένια αλυσίδα η οποία καταλήγει σε γάντζο και έτσι είναι πολύ εύκολο να το κρεμάσετε και να γίνει πιο όμορφο ακόμη, διαφορετικά κάλλιστα μπορείτε να το παραλείψετε.

 Ίσως οι φωτογραφίες να το αδικούν κάπως γιατί είναι σχετικά μεγάλο και πολύ εντυπωσιακό από κοντά. Επιπλέον είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή του και γρήγορο οπότε αν σας αρέσει σαν ιδέα να το τολμήσετε γιατί πραγματικά είναι σαν κόσμημα.Ειδικά το βράδυ που ανάβουμε τα κεράκια είναι πραγματικά τέλειο!
Αυτά για απόψε λοιπόν!Σας φιλώ για καληνύχτες....

Υ.Γ.Ανα κάποια φίλη το δοκιμάσει θα χαρώ να μου στείλει φωτο να το θαυμάσω κι εγώ και να το δημοσιεύσω!Φιλιά!

1 σχόλιο: